Menu

 

A+ A A-
Ustaz Ahmad Baei Jaafar

Ustaz Ahmad Baei Jaafar

Lulusan Ijazah Sarjana Muda (Syariah dan Undang-undang) dari Yayasan Pengajian Tinggi Islam Kelantan, Nilam Puri. Berpengalaman sebagai editor majalah Dewan Agama dan Falsafah, dan sub editor akhbar Sinar Harian. Kini turut ditugaskan sebagai Penolong Pendaftar Nikah di Selangor. Kini sebagai editor Solusi, boleh dihubungi melalui e-mel: baei@telagabiru.net.my Lawati blog: http://baei.blogspot.com

PANDANGAN JAUH HINDAR KEMURKAAN ALLAH

BERITA bangunan tertua yang pernah menempatkan Jaya Supermarket di Seksyen 14, Petaling Jaya, runtuh, mengorbankan tujuh orang buruh binaan menimbulkan kegusaran orang ramai, apatah lagi kerajaan negeri. Bahkan sebelum ini, isu ranap beberapa banglo di Bukit Antarabangsa, Ampang telah mencatatkan sejarah hitam bagi negeri Selangor.

CINTA DUNIA, BENCI AKHIRAT, GELAP MASA DEPAN

Melihat kepada penglibatan remaja dalam aktiviti mat rempit pada akhir-akhir ini, cukup menggambarkan kepada kita betapa mereka tidak sayang nyawa. Meskipun saban hari mereka melihat rakan mereka terlibat dalam kemalangan maut, namun mereka terus merempit. Seolah-olah mereka tidak takut mati.