Menu

 

A+ A A-
Dr Noor Irfan Khairi Noor Azmi

Dr Noor Irfan Khairi Noor Azmi

Selepas tamat pengajian tinggi di United Kingdom (U.K.), beliau berkhidmat dengan Netmedia (UK) Ltd., Birmingham, U.K. sebagai pereka sistem multimedia dan perunding internet. Beliau memulakan perniagaan di internet pada 1999, dan dalam masa 3 tahun telah memperoleh untung bersih RM1 juta, ketika berusia 25 tahun. Beliau menulis buku Rahsia Internet.com: Rahsia Jutawan Internet Terbongkar dan Secrets of Internet Millionaires Revealed. Pada 2006, beliau dianugerah kan Young Innovation Award daripada Oxford Association of Management, U.K. Beliau juga sebagai kolumnis majalah, mengendalikan seminar, ceramah dan sering muncul di tv dan radio. Layari laman web beliau di www.irfankhairi.com/blog.

 

Klik imej di bawah untuk mendapatkan koleksi buku penulis ini di Addeen Online Store.

 

ALIRAN PENDAPATAN BERGANDA

Apakah sebenarnya rahsia si kaya?

Apakah persamaan yang terdapat pada mereka yang kaya raya?

Apakah strategi mereka dalam menambahkan pendapatan mereka?

PRODUK PALING LARIS DI INTERNET

ORANG sering bertanya kepada saya, apakah produk paling laris sekiranya dijual di Internet? Untuk mengetahui jawapannya, kita perlu lihat terlebih dahulu, apakah kegunaan Internet yang paling tinggi sekali.

INTERNET MEMBANTU PERNIAGAAN BUKAN INTERNET

Ramai yang bertanya saya, bagaimana Internet boleh membantu perniagaan bukan Internet mereka.

Sebagai contoh, sekiranya seseorang itu mempunyai spa, kedai dobi, kedai buku, kedai jual nasi ayam atau apa sahaja kedai yang mempunyai kehadiran fizikal (bricks Internet Membantu Perniagaan Bukan Internet & mortar), adakah Internet dapat membantu menambahkan keuntungan perniagaan tersebut?

NOTA JUTAWAN

DALAM mencapai apa jua kejayaan, motivasi diri ialah keutamaan. Seseorang itu tidak akan dapat mencapai cita-citanya, tanpa motivasi diri dan inspirasi.

JADI JUTAWAN DERMAWAN

Dalam memanjat kejayaan jangan mengabaikan tanggungjawab. Nanti hidup jadi tertekan dan banyak urusan lain yang terbengkalai.

"YA ALLAH, murahkan rezekiku! Kebanyakan orang tidak lupa berdoa untuk menjadi kaya. Hampir semua orang bercita-cita nak jadi kaya. Tapi, berapa kerat antara mereka yang membuat keputusan untuk menjadi kaya? Ternyata ramai orang yang melupakan soal ini. Keinginan tanpa keputusan tekad takkan membulatkan keinginan itu. Lalu, dia hanya menjadikan keinginannya satu khayalan.