Menu

 

A+ A A-
Wardina Safiyyah Fadlullah

Wardina Safiyyah Fadlullah

Wardina Safiyyah merupakan seorang pelakon, pengacara dan selebriti terkenal tanah air. Minat Wardina dalam bidang penulisan dan kanak-kanak terserlah sejak dari kecil dan menurut Wardina, dunia kanak-kanak sudah sebati di dalam jiwanya. Anak ke-2 daripada 6 adik-beradik ini pernah bekerja sebagai guru sambilan di beberapa buah tadika, dan pernah menulis di dalam kolumnya sendiri di dalam majalah Mami & Baby juga akhbar Berita Harian. Wardina pernah berkongsi pengalaman dan pandangan sebagai salah seorang keynote speaker di Asia Pacific Conference on Early Childhood Education di Universiti Malaya.

Beliau merupakan antara selebriti popular terkenal Malaysia. Wajahnya dikenali ramai, personalitinya cukup disenangi. Wardina dikenali dan sinonim dengan imej seorang ibu yang prihatin dan sering menjadi ikutan ramai remaja wanita dan ibu muda. Di sebalik kelembutannya, Wardina juga dikenali sebagai seorang lantang dan tegas bersuara. Wardina tidak gentar dalam membicarakan apa yang benar. Beliau kini bertugas sebagai seorang pengacara rancangan bual bicara bercorak keagamaan di TV3 Al-Hidayah.

 

Klik imej di bawah untuk mendapatkan koleksi buku penulis ini di Addeen Online Store.

 

CANTIK LUAR KACAK DALAM

BAIKLAH, pada isu kali ini saya berasa terpanggil untuk berkongsi mengenai realiti kehidupan yang ‘tidak berapa cantik’. Setiap daripada kita pernah atau masih menjadi mangsa. Betapa sedihnya, apabila begitu mudah minda kita diracuni secara tidak sedar ataupun separa sedar, untuk sentiasa tidak bersyukur dengan anggota badan dan wajah kita!

BERFIKIRLAH!

ADIK-adik tersayang, alhamdulillah kita bersua lagi dalam isu kali ini. Baiklah, Kak Dina ingin ajukan satu soalan kepada adik-adik, siapakah yang paling pandai, bijak dan cemerlang di sekolah anda? Pastinya jawapan yang diberikan ialah mereka yang memperoleh banyak A dalam peperiksaan. Persoalannya, benarkah hanya yang berderet A itu sahaja yang pandai, cemerlang dan akan berjaya pada masa hadapan?

SAYA PERLU DAN MAHU BERUBAH

ASSALAMUALAIKUM pembaca yang disayangi semua. Masya-Allah kali pertama bertemu memang teruja, walaupun pertemuan kita cuma dalam tulisan. Namun saya pasti, sedikit sebanyak dengan tulisan dari hati, akan ada jalinan ukhuwah yang lahir antara kita. Insya-Allah.